Μέσα από την ανάγκη μου να συνδυάσω την πολύπλευρη εμπειρία μου και να μοιραστώ όσα έμαθα, προέκυψαν τα:

«Μαθήματα προσωπικής ανάπτυξης και γονεϊκής τέχνης».

* Αυτογνωσία και σωματική επίγνωση

* Διαχείριση σχέσεων και καθημερινότητας

* Ολιστική θεραπευτική αυτοφροντίδα

* Αποτελεσματική επικοινωνία

* Ενσώματη εκπαίδευση

* Φυσική γονεϊκότητα

Με πρακτικές βασισμένες στη γνώση του ψυχικού τραύματος

Πρόκειται για ατομικά και ομαδικά μαθήματα (δια ζώσης ή διαδικτυακά), δομημένα ανάλογα με τη μοναδικότητα της κάθε περίπτωσης, που στόχο έχουν να ενισχύσουν την καλή σχέση των ανθρώπων με τον εαυτό τους και τον κόσμο. Βάση μου είναι η γνώση κι η εμπειρία που αποκόμισα από την εκπαίδευση μου στη σωματική ψυχοθεραπεία με τη μέθοδο της Βιοσύνθεσης (www.biosynthesis.gr) που μαζί με τις άλλες εκπαιδεύσεις μου δημιουργούν ένα ισχυρό πλαίσιο θεραπευτικής παιδαγωγικής, ευέλικτο και αποτελεσματικό. Kύρια εργαλεία της δουλειάς μου είναι η ενσυναίσθηση και η σωματική επίγνωση, παράλληλα με στοιχεία αυτογνωσίας και coaching.

Στα μαθήματα αυτά, αναπληρώνουμε όσα δεν έχουμε μάθει στην οικογένεια, το σχολείο, την κοινωνία, όλα όσα χρειαζόμαστε για να είμαστε πιο υγιείς, να συνεργαζόμαστε καλύτερα και να απολαμβάνουμε το πολύτιμο δώρο της ζωής. Υπάρχουν πολλές νέες γνώσεις, πολλά εργαλεία και τεχνικές που μπορούν να μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε καλύτερα το άγχος, τους φόβους, τους κάθε λογής περιορισμούς μας. Μας αξίζει να ζούμε καλά, να αξιοποιούμε τις δυνατότητες μας και να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές για τον εαυτό μας και το κοινό καλό.

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός κι υπέροχος και οι δυσκολίες που συναντάμε στη ζωή είναι μαθήματα που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε λίγο ακόμα από το θησαυρό που κρύβουμε μέσα μας!

Με ενδιαφέρει πολύ το κομμάτι της στήριξης κι ενδυνάμωσης γονέων γιατί πιστεύω πως έτσι βελτιώνεται η ψυχοσωματική υγεία του συνόλου της κοινωνίας. Μελετώ τις σύγχρονες απόψεις για τα παιδιά που βασίζονται στις νευροεπιστήμες, με κύριους εκφραστές τους: Dan Siegel, Bruce Perry, Peter Levine, Κim John Payne, Patty Wippfler, Laura Markham και πολλούς άλλους. Παράλληλα εμπνέομαι από τις παιδαγωγικές απόψεις του Rudolf Steiner και της Maria Montessori, αλλά και από αγαπημένους μου δασκάλους και συνεργάτες.

Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους γονείς να κατανοήσουν τις ανάγκες τους και τις ανάγκες των παιδιών τους και να γεφυρώσουν τα χάσματα που δημιουργούνται στις σχέσεις τους. Να βρουν πρακτικές λύσεις και στρατηγικές διαχείρισης σε θέματα που τους απασχολούν όπως: συμπεριφορά, τροφή, ύπνος, διαζύγιο, μαθησιακά, ιδιαιτερότητες κ.λ.π. Πιστεύω πως ο πραγματικά "ειδικός" είναι πρώτα ο γονιός που ζει καθημερινά με το παιδί του και στόχος μου είναι να τον βοηθήσω να βρει αυτό που χρειάζεται, αυτό που του ταιριάζει, που διευκολύνει με τρόπο απλό και πρακτικό την καθημερινότητα του.

Είναι μεγάλη αλήθεια ότι "χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσεις ένα παιδί", μα στην εποχή μας οι περισσότερες οικογένειες δεν έχουν τη βοήθεια που χρειάζονται και μπερδεύονται από τις πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες. Ως μητέρα έζησα κι εγώ πολλές δυσκολίες και θα ήθελα αυτές να φανούν χρήσιμες σε άλλους γονείς που τόσο ζορίζονται καθημερινά. Οι δυσκολίες που βιώνουμε είναι μέρος της εξελικτικής μας πορείας, αλλά δε χρειάζεται να είμαστε μόνοι!

Αναζητώ την αλήθεια

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το τι κάνω και αν αυτό σου ταιριάζει, μπορείς να καλέσεις στο 6978565031 ή να στείλεις μήνυμα στο georgiafragaki@proton.me